Przeglądy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• sebkoch
    odpowiedział(a)
    Ale też szkoda kupować Castrola jak już ze swoim olejem idziesz...

Zostaw komentarz:

• Dodi
    odpowiedział(a)
    Panowie, ile litrów oleju wchodzi do 1.4 TSI?
    Pytam bo Castrol LL jest u mnie w litrowych pojemnikach i nie wiem ile ich zakupic chcac miec wlasny material na przrglad w ASO? Osobiscie uwazam, ze bez sensu przeplacac za olej z beczki w ASO.
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    mac_aaron, tym sie nie przejmuje, olej i tak wymieniam co 15tys km, poza ASO, wiec to nie problem...
    Nastepny przeglad - well, bede sie martwil jak bedzie sie zblizal.. Jak by mial wypasc kolo swiat, to spoko, wtedy dobic km to nie bedzie problem.. A jak nie to sie bede martwil. Dzieki za odpowiedzi

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mac_aaron
    Zamieszczone przez krzyzakp
    Az o tyle tansze TSI w przegladzie? Na przehlad po 30kkm, wstepnie rzucili mi kolo 1k PLN w Gdansku... A cała przyjemnosc juz za 2tygodnie
    btw - jakies problemy gdy na przeglad po 30tys km stawiamy sie ~1500km przed wezwaniem komputera? Jade wczesniej, bo potem w 4dni bede robil jakies 2500km, gdy nie bede mial czasu na odstawienie auta do ASO...
    Nie ma problemu, ale jesteś 1500km w plecy - następny przegląd będziesz miał około 58500km.
    spokojnie będzie mógł dojeździć do 60k km

Zostaw komentarz:

• mac_aaron
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzyzakp
    Az o tyle tansze TSI w przegladzie? Na przehlad po 30kkm, wstepnie rzucili mi kolo 1k PLN w Gdansku... A cała przyjemnosc juz za 2tygodnie
    btw - jakies problemy gdy na przeglad po 30tys km stawiamy sie ~1500km przed wezwaniem komputera? Jade wczesniej, bo potem w 4dni bede robil jakies 2500km, gdy nie bede mial czasu na odstawienie auta do ASO...
    Nie ma problemu, ale jesteś 1500km w plecy - następny przegląd będziesz miał około 58500km.

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• bob_best
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ryjeks
    Ile płaciliście za pierwszy przegląd po 30 kkm ? (1.4 TSI)
    ja robiłem po roku/15kkm - przegląd, wymiana oleju, filtra oleju, powietrza, kabinowego - 530zł; wszystkie materiały ASO

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    Jesli dobrze pamietam to 490 bez swoich materialow, w Wawie z rabatem dla ocp

Zostaw komentarz:

• antek
    odpowiedział(a)
    powinno to kosztować nieco ponad 400zł netto (robocizna + materiał). Zgadzałoby się to z tym co pisze kolega wyżej, ponieważ miał swój filtr i olej.

Zostaw komentarz:

• Ironik
    odpowiedział(a)
    Ja zapłaciłem za przegląd 236,88 zł, olej + filtry miałem swoje.

Zostaw komentarz:

• ryjeks
    odpowiedział(a)
    Ile płaciliście za pierwszy przegląd po 30 kkm ? (1.4 TSI)

Zostaw komentarz:

• Tomcio
    odpowiedział(a)
    Bardzo dziękuję.
    Dodam jeszcze ,ze w ASO Seat wymiana swiec zaplonowych z materiałem kosztuje 400 zł i pan zaproponował mi od tej ceny 5 proc.rabatu.

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Tomcio
    Na 60 tys. km przewidziana jest wymiana świec.
    Czy wiecie może jaki symbol i producent swiec ktore podchodzą do CHPA ?
    możesz OE 04E 905 601

możesz NGK PZKER7A8EGS 94968

możesz BOSCH 0 241 145 515

Zostaw komentarz:

• lockin
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Tomcio
    Stronę wcześniej podałem linka z cenami i symbolami :idea:

1 świeca kosztuje 242 CZK czyli 38 PLN (oznaczenie 04E 905 601). Co ciekawe są to świece zarówno do 1.2TSI 63kW/77kW (CJZA, CJZB) jak i do 1.4TSI 103kW (CPVA, CHPA). Dodatkowo do 1.4TSI są jeszcze inne świece (04E 905 612) za 305 CZK. Wszystko w >>>LINKU CZESKIEGO ASO <<<

Zostaw komentarz:

• Tomcio
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado
    nie wiem czy dobrze pamiętam, ale ktoś juz pisał, że pierwsza wymiana pokazywana jest pod 30kkm, potem następne komputer skraca. Nie wiadomo dlaczego.
    Dobrze że mam pakiet przeglądów to może sobie skracać nawet co 5 tyś. :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez arekrsl1
    Po miesiącu jazdy zauważyłem że pokazuje mi że mam wymienić olej już za nie cały rok/14kkm ?!?.
    nie wiem czy dobrze pamiętam, ale ktoś juz pisał, że pierwsza wymiana pokazywana jest pod 30kkm, potem następne komputer skraca. Nie wiadomo dlaczego.

Zostaw komentarz:

• lockin
    odpowiedział(a)
    Wszystko zależy od tego jak użytkujesz auto. Zazwyczaj w miescie i na autostradzie wymiana nastepuje znacznie szybciej niż 30kkm, inna sprawa to sama jakość oleju i tego co leją w ASO niektórzy do olejów nie zaliczają

Poza tym ja z ASO jestem akurat zadowolony, gdyż materiały dostarczam swoje (oleje, filtry, płyny) i wtedy ceny są do przyjęcia (biorąc pod uwagę że to ASO i wszystko masz wbijane do książki).

Zostaw komentarz:

• arekrsl1
    odpowiedział(a)
    Pod koniec maja byłem na przeglądzie (pierwszy 2 lata/30kkm). Wymienili na olej LL. Ustawili następną wymianę oleju po kolejnych 2 latach/30kkm (przegląd po roku ale to się wyjaśniło że ze względu na konieczność wymiany płynu hamulcowego - OK).

Po miesiącu jazdy zauważyłem że pokazuje mi że mam wymienić olej już za nie cały rok/14kkm ?!?.

To po co leją droższy olej LL skoro się na nim pojeździ tyle ile na normalnym ?

Coś tej filozofii skody zaczynam nie ogarniać i przestają mi się podobać te historie z przeglądami bo mi to ewidentnie śmierdzi naciąganiem i podjęciem rychłej decyzji o zakończeniu współpracy z ASO (jak tylko skończy się gwarancja).

Zostaw komentarz:

• marecki71
    odpowiedział(a)
    Wymiana oleju - olej i filtr mój ASO robocizna i korek. Bez podpinania komputera. Cena 85zł.
    Cena oleju w serwisie - z beczki 60zł/l w butelce - 69zł/l. O resztę nie pytałem.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Wymiana oleju (robocizna) 105,16 zł - Mińsk Mazowiecki

Zostaw komentarz:

• lockin
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Festexx
    Pytanie za 100 pkt Kto robił przegląd przy 60 tys km ? Jaki był koszt ? Bo mi zaśpiewali 1300 zł z materiałem - olej, filtry, świece - chyba trochę sporo....
    Jest na forum w dziale O3 juz temat z przeglądem i świecami na 60kkm
    Linkowałem nawet stronki ze świecami do kupienia w ASO Skody u pepików, bo to one podnoszę cenę w PL (świece z wymianą 400 pln)

Wszystko jest >>> TUTAJ <<<

Zostaw komentarz:

• dj1978
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Kapitan Snuja
    130 brutto kosztuje wymiana oleju, filtra oleju + korka spustowego. Olej oraz filtr własny. Stawka Auto Lellek Sopot.
    RS TDI pełnym przegląd(w tym wszystkie filtry i filtr paliwa) - 1090 zł.

Zostaw komentarz:

• Kapitan Snuja
    odpowiedział(a)
    130 brutto kosztuje wymiana oleju, filtra oleju + korka spustowego. Olej oraz filtr własny. Stawka Auto Lellek Sopot.

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Festexx, na szczęście mam pakiet serwisowy, ale mam wrażenie, że ASO odbija sobie to na klientach którzy takich pakietów nie mają.

Zostaw komentarz:

Pracuję...